hirdetés

2018.09.15. 05:00

Neked is jár egy jó munkahely!

A Balluff-Elektronika Kft. lassan 30 éve játszik meghatározó szerepet Veszprém megye gazdasági életében. Ma már szinte minden veszprémi ismer egy Balluff-ost.

A német anyavállalat 1921. óta van jelen a vezérléstechnikában. Akik ismerik a Balluff termékpalettáját, köztük például az ott gyártott világszínvonalú szenzorokat, bizonyára elcsodálkoznak azon, hogy a cég 90 éves sikertörténete kerékpár,- motorkerékpár, és varrógép alkatrészek gyártásával indult. A családi vállalkozásból kinőtt cégcsoport jelenleg 37 leányvállalattal rendelkezik és ezeken felül 68 országban van további képviselete az egész világon. Jövőbemutató fejlesztéseivel és minőségi termékeivel irányt mutat az automatizálás minden területén.

A Baluff-Elektronika Kft. élete az alapítás óta is a folyamatos fejlődésről és fejlesztésről szól. Napjainkban a cég veszprémi telephelyén 18 000 négyzetméteren közel ezer fős létszámmal tevékenykedik és egy kis alkatrészgyártó üzemből mára a Balluff Csoport világviszonylatban is legjelentősebb termelő gyárává vált. Ebben az üzemben készül a stratégiai alkatrészeken túl a késztermékek több mint 70%-ka, például érzékelők, vezérlő- és jelzőkészülékek, csatlakozóelemek, vészmegszakítók, tápegységek, melyeket olyan fontos ágazatokba szállítanak, mint az autóipar, a csomagolóipar, az élelmiszeripar vagy a gépgyártás.

Az ipar automatizálási megoldások iránti fokozott érdeklődésének köszönhetően a Balluff Csoport 2017-ben rekordnövekedést ért el, mely töretlenül folytatódott az idei évben is. A cégvezetés a további növekedéshez szükséges termelési kapacitásait Veszprém tágabb vonzáskörzetében kívánta biztosítani, ezért a helyi önkormányzattal közösen példaértékű beruházásba fogott Csetényben. Felismerték, hogy a munkaerőhiány okozta problémákra az lehet az egyik megoldás, ha házhoz viszik a munkahelyet a kis településeken élőknek. Az összefogás eredményeként 2018. novemberére elkészül a Balluff legújabb üzeme Csetényben, ahol 2019.januárjától kezdetben 100, később 150 dolgozóval folyik majd a termelés. A környező települések lakói örömmel fogadták az emberközpontú és nem mellesleg biztos megélhetést nyújtó Balluff letelepedését. Az új gyártócsarnok átadásáig egy lelkes csapat a csetényi kastélyban kialakított ideiglenes gyártósoron kezdte meg a betanulást és a munkát. Van, aki a fárasztó ingázás, más a kimagasló kereseti lehetőség vagy a rugalmas munkaidő miatt választotta a Balluff-ot és mindannyian hosszú távra terveznek.

A csetényi beruházással újabb szintet lépett a vállalat. A cégcsoportnál maximálisan elismerik a veszprémiek eredményeit és a szériagyártáson túl a termékfejlesztésben is számítanak a magyar mérnökök és technikusok munkájára. Helyben adott a tudás, a szakértelem, a precizitás és a modern gyártóüzem, így semmi sem szabhat határt a további növekedésnek.

A Balluff-Elektronika Kft várja az érdeklődők jelentkezését az alábbi elérhetőségeken:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!