Állatvilág

2016.06.08. 08:51

Cukiság a köbön – Kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben

Veszprém – Szibériai tigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben. A tíznapos, háromkilós csöppségeket rövidesen szüleik, Kátya és Szása oldalán is megcsodálhatják a látogatók a kifutójukban.

Szabó Péter Dániel

Hosszú évek után örülhettek újra kistigriseknek az állatkert munkatársai. A két fiatal nagymacska anyjuk (Kátya) körülbelül 103 napos vemhessége után május végén született meg Veszprémben.

Kozma Annamária és Koloszár Anita, az állatkert munkatársai a szibériai tigriskölykökkel Fotó: Szabó Péter Dániel

– Szinte lemondtunk már arról, hogy tigriskölykeink lesznek, hiszen az apa, Szása már hét éves lesz idén, s eddig nem sikerült utódokat nemzenie. Idén azonban szerencsénk volt, így egy nősténnyel és egy hímmel bővült a veszprémi tigris csapat – mondta el Török László.

A Veszprémi Állatkert igazgatója a Napló kérdésére hozzátette, az első heteket anyjuk mellett töltik a kistigrisek, akik 3 hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak. A kifutóban leghamarabb egy-másfél hónap múlva lesznek láthatóak.

Ami a kistigrisek jövőjét illeti, másfél éves korukig mindenképp Veszprémben maradnak, ám azt követően az Európai Állatkertek Szövetsége dönt arról, hogy az öreg kontinens mely állatkertjébe kerülnek. Ily módon került egyébként az elmúlt években több állat is a veszprémi vadasparkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!