Kutyajó Mázli napot tartanak Veszprémben

Kutyajó Mázli napot szerveznek Veszprémben, a Jutasi úti lakótelepen, a Barátság parkban szombaton.

Kovács Erika

Először szervezik meg a Mázli napot, illetve kutyapikniket Veszprémben, a megyeszékhely legnagyobb lakótelepénél a Barátság parkban, ahol három nap alatt és egyetlen fa kivágása nélkül kutyafuttatót is építettek a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. munkatársai. A megnyitón a kutyás helyet is átadták.

Dr. Szántay Bernadett, aki Benedekkel, a kisfiával, és Dióval a menhelyi keverék Dióval jött el a Mázli napra, nagyon örül annak, hogy ebben a parkban is építettek kutyafuttatót, mert a Gulya-domb nekik távol van Fotó: Kovács Erika / Napló

 

A vidám és a kitűnő programokban bővelkedő napot Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány alapítójával együtt, akik működtetik a helyi ebrendészeti telepet is, nyitotta meg Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke és a Vackoló Állatvédő Egyesület képviselői részvételével. Ovádi Péter miniszteri biztos, képviselő egyebek mellett azt mondta, néhány napja nyújtotta be az állatvédelmi törvényt, illetve a Büntető Törvénykönyv témát érintő módosítását, mely Európában egyedülálló módon áttörést hozhat az állatvédelemben.

Hegyi Gabriella, a névadó Mázlival érkezett a kutyapiknikre Fotó: Kovács Erika / Napló

A megnyitón azt láttuk, boldogan érkeztek a kutyások, és egymás után mentek be a tágas kutyafuttatóba, ahol korszerű ügyességi eszközökön is kipróbálhatják magukat a négylábúak. Azok is nagyon örültek a futtatónak, akik nem élnek kutyával. Az arra sétáló emberek úgy fogalmaztak, a futtató mindenkinek nagyon jó megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!