egy ifjú nagy pele csodás megmenekülése

2019.12.28. 11:00

Gumicukor méretű „lényen” segítettek a veszprémi vadmentők

Nyár végén, augusztusban kezdődött a történet: egy ismerősük újszülött kis lényt talált a közeli erdőben, és tanácsot kért a vadmentőktől, hogyan nevelhetné fel.

Forrás: Facebook

Az ismerős lány „gumicukor méretű és állagú, sérült, sáros, véres lényecskeként” írta le az állatot, és képet is küldött róla:

Fotó: Facebook

A kezdeti sokk és az aprócska állat túlélési esélyeivel kapcsolatos első kételyek (rohamosan veszíti a testhőjét; speciális, „marha drága” tápszerre lesz szükség az etetéséhez) után a vadmentők természetesen átvették az egyelőre be nem azonosítható állatot, és innentől kezdve lassan, de biztosan bekövetkezett a csoda.

Fotó: Facebook

„Óráról órára, grammról grammra küzdötte be magát ez a kis élőlény a világunkba és a szívünkbe. Nem csak szerettem, de tiszteltem is ezért a küzdelemért. Nekünk csak pár hét virrasztás, de Ő mindenét rátette erre az egy lehetőségre, és úgy küzdött, mint egy oroszlán. Éppúgy ragaszkodott a kis életéhez, ahogyan ragaszkodsz Te, kedves Meseolvasó, vagy ragaszkodom én a sajátomhoz” – írják bejegyzésükben.

S hogy a küzdelem, amelyet az újszülött nagy pele életben maradásáért vívtak, nem volt hiábavaló, arra talán ez a fotó is bizonyíték:

Fotó: Facebook

A teljes történet itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!