Baba

2008.07.29. 03:47

<u>Napló gyermekemnek XIV.</u>

Édes Zsimbi, megint hatalmasat nőttél, irtó nehéz vagy, és állandóan fel akarsz ülni, nem győzünk visszatartani, mert még nem ajánlott.

Deák Dóra

Ami eléd kerül, azt két kézzel megragadod, és már irány is a szád, lelkesen rágsz mindent, bármit, úgyhogy sikeresen összeszedtél némi szájpenészt, most boraxszal kezeljük, nincs túl jó íze. 

Eltekintve attól, hogy napközben szinte semennyit nem alszol, így délutánra néha igencsak nyűgös tudsz lenni. Ha minden rendben, hangosan szövegelsz, kurjongatsz; imádom figyelni az arcodat és a szádat, ahogy formálod a hangokat. 

A legjobban mégis azt szeretem, amikor a reggeli szopizás utáni szundításból vidáman csillogó szemmel ébredsz az ágyunkban. Ilyenkor összebújunk, és Te kéjelegve hagyod, hogy puszilgassalak, és közben rásimítod a kezed az arcomra. 

Aztán belemarkolsz a hajamba, és hancúrozunk még egy kicsit; csikizlek, harapdállak, gurulunk az ágyon ide-oda, repülőt játszol, és a lábujjadat rágcsálod. Ez a legjobb dolog a világon.

A gyümölcs eddig nem igazán jött be neked, egyelőre maradunk az anyatejcinél. L. Mama és édesapád letoltak, miért erőlködöm annyira, hogy mást is egyél, szerintük még nem készült fel rá a gyomrod. 

Igaz, ami igaz, a körte után is ordítottál, úgy, mint a barack, és az alma kóstolásakor. Amíg eszed, semmi baj, habzsolod, csak utána fáj a pocid. Szóval őszig kitolva a hozzátáplálás.

Hétfőn megérkezett a bátyád a két hetes vakációra, de sajnos irtó pocsék volt az idő, így a nagy kalandozások sajnos váratnak még magukra. Azért kedden voltunk B. Mamáéknál, szerdán pedig étteremben vacsoráztunk, az én szüleim házassági évfordulóját ünnepeltük. 

Nos, ilyen késői bulit a közeljövőben nem tervezünk. Te szokás szerint minimális alvást produkáltál napközben, így végig nyűglődted a vacsit, aztán Apa ölében fél másodperc alatt beájultál.

Strandidő híján gondoltuk, elmegyünk uszodába  babaúszásra még nem jutottunk el, nagyon kíváncsi voltam, mit szólsz majd a fűzfői kismedencéhez. 

Apukámmal ötösben mentünk, és már vártam a fincsi meleg vizet a vacak esős idő után. Nagy csalódás volt. Az, hogy a nagymedencében edzést tartottak, nem nagyon érdekelt, sokkal inkább zavart az, hogy a kismedence hőmérséklete szinte alulmúlta a nagyét, és fogvacogtatóan hideg volt a levegő minden helységben, ráadásul valahonnan még huzatot is éreztem. 

Nem mertelek túl sokáig mártogatni a vízbe, úgyhogy kábé kétszer két percet fürödtél, közben pedig a valami furcsa sugallat hatására elrakott vastag frottír mikulásköpenybe burkolózva melegedtél az ölemben. 

Úszásra jó volt a vízhőfok, de köze nem volt a megszokott, szinte izzasztó meleghez, és ezt nem közölték velünk a pénztárnál, ahol kipengettük a borsos belépődíjat. 

Hál istennek a zuhany alá nem álltam be, a Papa még időben figyelmeztetett, hogy jéghideg! Egyszóval kritikán aluli, ami ott folyik, jó időre elriasztottak bennünket az egykoron kedvenc uszodánktól.

Sajnálom, Kicsikém, hogy nem sikerült, pedig nagyon lelkes voltál, és egy hangod sem volt, mikor a vízbe tettelek. Úgy vettem észre, hogy a lebegés tetszett neked. 

Holnap elmegyünk strandra, B.Mamáéknál is pancsizol a hét végén, sőt, ha minden igaz, szerdán lesz babaúszás.

Szeretlek, kisfiam!

Anya


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!