Bakonybél

2016.10.03. 18:45

Málé, krumplis lángos

Bakonybél- Málét, krumplis lángost is kóstolhattak azok, akik ellátogattak az első Gerence- parti Pityókaparty nevű rendezvényre.

Kutasi Zsófia

Első alkalommal szervezte meg a partit a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület. Bakonyvári Andor, az egyesület elnöke elmondta, kisebb családi rendezvényeken próbálkoztak krumplis napokkal.

Nagyrendezvényként főzőbemutatóval, piaccal ez az első ilyen megmozdulásuk. A zene világnapját választották a partihoz, amelyen összekötötték az ételkóstolást a szórakozással, zenés műsorokkal.

Főleg krumplis ételeket kóstolhattak a faluba látogatók, többek között málét, krumplis lángost, paprikás krumplit. Krumplitermesztéssel többen foglalkoznak a faluban. Bakonyvári Andor elmondta, Bakonybélben általában viszonylag hűvös van, de beérik a krumpli is.

A szervezők a faluház előtt fogadták a látogatókat, ahol a vendégszakács Szőke András volt.

Az ételfőzés és -kóstolás mellett volt túra, sétavonatozás, kirakodóvásár. Családi programok, játékos vetélkedők, tombola egészítette ki a rendezvényt. A programot a Guzmics Izidor egyesület szervezte, együttműködve az önkormányzattal, az óvónők, nyugdíjasok, helyi vendéglátók közreműködésével.

Összekötötték
az ételkóstolást
a szórakozással

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!