Bakonyszentkirály

2016.11.28. 16:50

Engedjük a fényt a szívünkbe

Bakonyszentkirály, Csesznek, Veszprémvarsány - Közös adventi találkozásnak lehettek részesei három település református hívei.

Kelemen Anita

Már hagyomány, hogy advent első vasárnapján a bakonyszentkirályi gyülekezet látja vendégül a cseszneki és veszprémvarsányi testvéreket.

A helyi református templomban tartott istentiszteleten Gilicze Tamás református lelkész emlékeztette a híveket advent fontosságára: arra, hogy itt van az ideje megállásnak, elcsendesedésnek. Ne csak a lakásunkat együk rendbe erre az időszakra és készüljünk ünnepi dekorációval, fényekkel, hanem tegyünk rendet a lelkünkben is, nyitott, megtisztult szívvel várjuk a karácsonyt.

Az összejövetelen volt alkalom beszélgetésre, elmélyülésre is
Fotó: Kelemen Anita

Engedjük, hogy a fény betöltse szívünket. Az istentiszteletet követően mindenkit szeretetvendégségre invitáltak a vendéglátók, ahol közös ebéd elfogyasztása mellet volt alkalom a közös imádságra, beszélgetésre, elmélyülésre. Családias volt a hangulat, mi sem jelzi ezt jobban, hogy az egyházközség gondnokát, Tislér Gyulát is köszöntötték születésnapja alkalmából.

A jelenlévők mindannyian megerősödtek abban, hogy szükségesek az ilyen találkozások, ahol egymás hite által lehet épülni, készülni az ünnepre.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!