Balatonalmádi

2016.11.22. 21:30

Horvátországban járt a balatonalmádi kórus

Vörösmart, Balatonalmádi - A horvátországi Vörösmarton vendégszerepelt Balatonalmádi Város Vegyeskara.

Marton Attila

A kórus a néhány hónapja Balatonalmádiban fellépő vörösmarti együttes látogatását viszonozta a napokban. A látogatás mindkét napján fellépett a Balaton-parti város vegyeskara.

- Először a helyi Márton-napi ünnepségen mutatkoztunk be, a fellépésen bordalokkal és klasszikus, vidám darabokkal szerepeltünk - mondta el kérdésünkre Kovácsné Nagy Márta, a kórus karnagya. A balatonalmádiak mellett a programban horvát fiatalok Márton-napi misztériumjátékot adtak elő, valamint a vörösmarti kórus énekelt. A fellépés után a két kórus tagjai helyi pincészetekhez látogattak, ahol kötetlenebb hangulatban beszélgettek, valamint több dalt közösen énekeltek el. A látogatás második napján a vörösmarti katolikus templomban tartott misén működött közre az énekkar, a liturgián szakrális énekeket adtak elő - hatalmas sikert aratva.

A két kórus a kiskőszegi emlékműhöz is tett egy kirándulást  Fotó: Balatonalmádi Város Vegyeskara

A rövid ott-tartózkodás során a balatonalmádi együttes kirándulást tett Kiskőszegre, ahol a kórustagok megtekintették a helyi emlékművet. Kovácsné Nagy Márta elmondta, ismét bebizonyosodott, hogy két ember között a legszebb szövetség az éneklés, ugyanis a két kórus egymásra talált, ezért a jövőben mindenképpen folytatódik az együttesek közötti együttműködés. A tervek szerint jövőre Balatonalmádiban látják vendégül a horvátországi magyar énekkart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!