Balatonfüred

2012.06.20. 08:55

Másképp kell fogni az üzenetet

Tihany - A hagyományos képeket, plasztikákat keres látogatóknak valószínűleg komoly fejtörést okoz majd az alkotások jelentős része a Bencés Apátság Galériájának új kiállításán.

Győrffy Árpád

Néma Júlia tervezőművész és Czigány Ákos fotóművész házaspár közös tárlatát Surányi Mihály ajánlotta a látogatók figyelmébe. A Nessim Galéria vezetője dicsérte a művészek bátorságát, hogy egy nagyon tiszta arányokból álló világot felépítve alapvető dolgokra mernek rákérdezni. Külön is kiemelte például Néma Júlia Stációk című sorozatát. A művész fehér kerámialapokon többségében fehér geometrikus alakzatokkal, vagy az égetéskor a tűz hatására bekövetkezett anyagváltozásokkal tárja a nézők elé Jézus kereszthalála előtti utolsó útjának történetét.



Az érdeklődőket köszöntő dr. Korzenszky Richárd perjel úgy vélte, hogy az egyszerű látogatók közül sokan valószínűleg nem találják meg majd ezeknek az alkotásoknak az üzenetét, pedig ezek is a valóságot tükrözik. A lecsupaszított formák mögött is felsejlik az élet sokszínűsége, rendkívüli gazdagsága. Rá kellene jönni mindenkinek, hogy az ilyen művek nem valamit ábrázolnak, hanem valamit kifejeznek. Ahhoz, hogy az emberek emberibb módon, hogy tisztábban tudják élni az életét, szükség van arra, hogy ilyen művekkel is találkozzanak - mondta a perjel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!