Balatonfüred

2014.06.13. 18:45

A franciából újra magyarrá lett író története

Balatonfüred - A mindennapok rohanása mellett kell, hogy legyen idő arra is, hogy megálljunk, körülnézzünk, és meglássuk mindazt a szépséget, ami körülvesz bennünket mondta Bóka István a könyvheti rendezvény pénteki hivatalos megnyitóján.

Győrffy Árpád

A Kisfaludy Galériában tartott köszöntő után a 79. évében járó Ferdinandy Györggyel ismerkedhettek meg az érdeklődők, aki 1956-os emigrálása után egy ideig francia íróként élt, majd Puerto Ricoba való költözése után rájött, hogy minden nyelvváltással nem lehet mindig más nyelvű íróvá lenni, ezért visszatért a magyar írósághoz. A Mesés Péter szerkesztővel folytatott beszélgetésében persze szó esett új könyvéről, A francia asszonyról, aki annyira meghatározó alakja volt Ferdinandy életének, hogy háromszor is elvette feleségül, igaz ugyanennyiszer el is vált tőle.

Ferdinandy György (jobbról) arról is beszélt Mesés Péternek, hogy életében mennyire fontos szerepet játszottak a nők  (Fotó: Győrffy Árpád)

A folytatás már a Borutcában, a Blaha Lujza utca Gyógy tér felőli lezárt végénél zajlott, ahol Bornai Tibor, a Kft. együttes zenésze mutatta be rendhagyó módon Ültünk a mólón Balaton 2013-2014 című könyvét. A könyvről valójában csak egy mondat szólt, annál több a Balatonról, utazásairól szóval és sok zenével. Sokan hallgatták végig a jó hangulatú utcai könyvbemutatót.

A pénteki programot a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetségközpontból érkezett Farkas József-quartet borutcai koncertje zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!