Balatonfüred

2014.12.19. 19:10

Átadták a megszépült faluházat Szentantalfán

Péntek délután átadták a megújult faluházat, ami egy közel tíz hónapos munka eredménye.

Heffler Péter

A Szentantalfán felújított faluházzal létrejött egy többfunkciós közösségi tér, ahol a kulturális programok mellett internet- és egyéb lakossági szolgáltatásokat biztosítanak a jövőben. A megújult, szélfogóval kiegészített közösségi épületben helyet kapott könyvtár, olvasóterem és információs pont is. Így a faluközpontban létrejött új közösségi térrel Szentantalfa község lakosságmegtartó képessége jelentősen javult.

Kiss Csaba polgármester és Kontrát Károly államtitkár az ünnepségen (Fotó: Heffler Péter)

A faluház az európai mezőgazdasági vidékfejlesztési alapból, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése keretében valósulhatott meg. Az avató ünnepségen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is jelen volt.

– A kormány támogatja a szentantalfaiakat, hiszen harmincmillió forintos vidékfejlesztési alaptámogatást adott ennek a beruházásnak a megvalósulásához. Remek döntés volt, hiszen ez egy többfunkciós közösségi tér, ami nagyon hasznos célt szolgál majd – mondta Kontrát Károly.

Kiss Csaba polgármester felidézte az elmúlt időben végzett felújításokat, melyek közül kiemelkedik a faluház újjáépítése. A polgármester köszöntője után az ünnepségen a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Óvoda legkisebbjei adták elő karácsonyi produkciójukat, majd a meglepetésvendég, Hatás Andrea énekelt.

Az új rendezvényhelyszín a jövőben biztosítja a lakosság részére szükséges alapszolgáltatásokat, az épület egész éves kihasználtságáról pedig az a sok helyi rendezvény gondoskodik majd, melyek száma nőni fog Szentantalfán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!