Balatonfüred

2014.06.10. 18:16

Könyvek borral és dzsesszel Balatonfüreden

Balatonfüred - Négy napon át a könyvekről, a zenéről és a borról szól minden a 43. Ünnepi könyvhét és a 13. Gyermekkönyvnapok alkalmából megrendezendő Bor-, könyv- és jazzfesztiválon.

Győrffy Árpád

Az egyes programoknak a Kisfaludy Galéria, a Blaha Lujza utcában kialakított borutca, a Vaszary-villa, illetve annak terasza, valamint a Blaha és a Vitorlás étterem ad helyet, a Városi Helytörténeti Gyűjtemény udvarán pedig egész napos könyvvásár működik, valamint lesz kihelyezett program a Lóczy gimnáziumban, a Városi Könyvtárban és a Ferencsik János Zeneiskolában is.

A délutáni, esti beszélgetéseken a saját műveiket vagy más kiadványokat bemutató írók, költők, kritikusok és egyéb tollforgatók között lesz Csontos János, Géczi János, Pienták Attila, Ferdinandy György, Bornai Tibor, Dobai Lili, Máté Angi, Szörényi László, Nagy Koppány Zsolt, Fenyvesi Ottó, Rácz Péter, Szécsi Noémi, Babiczky Tibor és Litkey Farkas.

Minden este nyolc órakor a borutcában dzsesszkoncertet rendeznek. Csütörtökön Horváth Kornél és Lantos Zoltán, pénteken a Snétberger Zenei Tehetségközpont tanulói csoportja, szombaton a Grencsó kollektíva vasárnap pedig a Csopak Demizson All Stars Orchestra játszik.

Lesz egy ráadás koncert is vasárnap délelőtt 10 órakor  a Kisfaludy színpadon Bolba Éva és a Jazzterlánc fellépésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!