Balatonfüred

2014.07.14. 18:30

Nem kopott meg az Anna-bál fénye

Balatonfüred - Negyven elsőbálozó is részt vesz a 189. Anna-bálon, amelyet július 26-án rendeznek meg. A hölgyvendégek idén türkizkék porcelánszívet kapnak - derült ki a hétfői sajtótájékoztatón.

Kovács Erika

Hozzátartozik a város életéhez, olyan hagyomány, amit jó ápolni, amire tudunk jövőt építeni, a fénye nem kopott meg közel 200 év alatt sem - értékelte Európa egyik legrégebbi bálját dr. Bóka István polgármester. Az Anna-bál célja, hogy megőrizzék a reformkori hagyományokat, de újdonságot is kínáljanak.

Görgényi Ernő, az idei díszvendég, Gyula polgármestere kiemelte: Füred híre, fejlődése példaértékű az egész ország számára. Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a báli vacsorához 3500 darabos Apponyi-mintás készletet hoznak a helyszínre. – Idén a porcelánszívet a Balaton „arcához” választottuk, türkizkék lesz – mondta. Elhangzott még: bálozik mások mellett Rost Andrea operaénekes, Jakabos Zsuzsanna úszó, Horgas Eszter fuvolaművész, Freud Tamás agykutató és Nagy László kézilabdázó.

Bóka István füredi polgármester, Görgényi Ernő gyulai polgármester, Darvalics Virág, a tavalyi bál szépe és Kelemen László főigazgató a sajtótájékoztatón. Ismertették az idei programot (Fotó: Kovács Erika)


A bál szépét és udvarhölgyeit éjfélkor mutatják be. Pénteken este a Vitorlás tér előtti öbölben lampionos szívhalászatot rendeznek. A bál előtti napokban számos kulturális program várja az érdeklődőket, fellép többek között a Magyar Állami Operaház kórusa is. Az Anna-bál hete szerdától vasárnapig tart, ekkor a Blaha Lujza utca borutcává változik, hangulatos teraszokkal. A tájékoztatón bemutatták az idei fődíjakat, a herendi díszvázákat és a Kiss Ernő-díjjal járó porcelán kisplasztikát.

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója és Lakatos Róbert brácsaművész ízelítőt adott a bált kísérő rendezvények hangulatából. Tóth József, a hotel séfje pedig bemutatta a bál ételkülönlegességeit, köztük a mediterrán halvariációt, ököruszálylevest, őzfilét, ibolyaparfét. A tájékoztatón Bóka István polgármester és dr. Simon Attila, a porcelánmanufaktúra vezérigazgatója hosszú távú együttműködést írt alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!