Balatonfüred

2014.05.28. 21:10

Rövidesen már mi is sétálhatunk rajta

A tervek szerint június 15-éig teljesen megújul Balatonfüred két strandját összekötő Aranyhíd sétány Kagylóközig tartó szakasza, tudtuk meg Kosler Zoltántól.

Győrffy Árpád

Az önkormányzati hivatal városfejlesztési és üzemeltetési osztályának vezetője elmondta, a munka annak a 450 millió forint uniós támogatással zajló projektnek a része, aminek keretében már megújult a város nyugati szélén egy jelentős sétányszakasz és készül a Tagore sétányon az ökoturisztikai látogatóközpont, a Bodorka.

A két strandnál az eddigi aszfaltsáv helyett önálló sétányt alakítanak ki a gyalogosoknak, vele párhuzamosan, de attól elválasztva pedig, egy kerékpárutat. Az Eszterházy strand főépülete melletti teret egységesen süttői kőburkolattal fedik, de vizuálisan jelzik itt is a biciklisávot.

Kosler Zoltán Orawetz Attila építésvezetővel és Ráki Erika beruházási ügyintézővel szemlélte meg a munkát (Fotó: Győrffy Árpád)

A kerékpárút egyúttal az itt lévő strandok és más egységek kiszolgálást is ellátja szervizútként. A korlátozott gépjárműforgalom egyirányúsítva lesz, de a biciklisek mindkét irányba használhatják az utat.

A napokban zárult le a város közvilágítási hálózatának modernizálása is, aminek keretében 247 millió forintos uniós támogatással 1325 darab LED-fényforrással működő lámpatesteket szereltek fel a közterületeken, parkokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!