Balatonfűzfő

2013.10.10. 07:29

Kilencven év felettieket köszöntöttek a Támasz Idősek Otthonában

A Támasz Idősek Otthonában az idősek hétének valamennyi napján tartottak rendezvényeket.

Varga Domokos Péter

Az első alkalommal az otthon lakói finom süteményeket készítettek, amelyet természetesen közösen fogyasztottak el. Az ezt követő napon zenés délutánt rendeztek, a lakók egy része még táncra is perdült. Közösen köszöntötték meg a legidősebbeket, a 90 éven felülieket, ebből a korosztályból szerencsére 16-an is vannak a lakóik közül. Nagy Erika, az idősek otthonának vezetője valamennyiüknek virágcsokrot adott át.

A három legidősebb egyaránt a hölgyek közül kerül ki, Flórián Gyuláné, Sári néni 97 éves, Visi Jánosné, Ilona néni 96 éves, Lipcsei Gáborné, Emma néni pedig a 95-öt tapossa. Természetesen ezen a napon sem maradt el a közös vendéglátás, a sütemények mellé retro szendvics is került. A lakók nagy örömére tombola-sorsolással zárult a rendezvény. Az ajándékok között vitaminokat, kozmetikumokat, teákat, édességeket sorsoltak ki, a fődíj pedig egy csokitorta volt.

Nagy Erika intézményvezető köszönti Flórián Gyuláné Sári nénit, az otthon legidősebb lakóját (Fotó:Támasz Idősek Otthona)

Az idősek hetének többi napján is tartottak rendezvényt. A hét közepét az egészségnek és a megelőzésnek szentelték, ekkor vérnyomás-, vércukorszint-, testsúly és magasságmérésre is volt lehetőség, valamint érkezett az otthonba egy bőrgyógyász szakorvos is, aki a vizsgálatok mellett tanácsot is adott az idősödő bőr szakszerű ápolására. Más alkalommal néptáncosok léptek fel, a délután ekkor táncházzal zárult. A programsorozatot az őszről szóló vetélkedő zárta, amelyen nagy örömmel vettek részt az idős, de még mindig aktív lakók.

Noha idősek hete csak egy év múlva lesz újra, de a lakóknak nem kell addig várniuk az újabb közös ünneplésre, mert erre mindig találnak alkalmat. Nagy Erika azt vallja, az aktivitás ebben a korban legalább annyira fontos, mint a tényleges fizikai egészség, ezért mindent megtesznek azért, hogy a hétköznapokat változatossá tegyék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!