Balatonkenese

2013.10.21. 10:54

Az üdülők is értékelték a szezont Balatonkenesén

Balatonkenese – A közelmúltban készítette el nyári szezonról szóló értékelését a főként nyaraló ingatlantulajdonosokból álló Alsóréti Üdülő Egyesület, legnagyobb problémának azt tartják, hogy az alsóréti strandnak nincs gazdája.

Halmos György

Az egyesület fejleszt, az önkormányzat karbantart, a vendéglátósok pedig elzárkóznak minden segítségtől – fogalmaznak.

A látogatók nagy számára való tekintettel kérték az önkormányzatot, hogy biztosítsanak állandó gondnokot a területre, sajnos ez nem történt meg, így továbbra sem volt kijelölve elsősegélynyújtó hely a strandon. Kifogásolják többek között, hogy a balesetveszélyes csúszdát nem cserélték ki. Horváth József, az egyesület elnöke beszámolt arról is, hogy gyakori az alsóréti strandon a „vad campingezés". Sokan hiányolják a Vak Bottyán strandon a szolgáltatásokat (csúszda, napozóágy, napernyő), vagy panaszkodnak az iszapra. Az úgynevezett nyúlványra az egyesület stéget helyezhetett ki a vízi sport kedvelői számára. A nyúlványon egyébként végre elkészült a parkosítás, azonban gondok vannak a füvesítéssel, a díszcserjékkel és az oda nem illő nagyon balesetveszélyes oszlopokkal. (Testületi ülésen is szóba került ez a téma, az oszlopok rongálása, illetve az, hogy a kivitelezőnek helyre kell állítani a területet.)

Az idei szezonban a helyes döntésének eredményeként nem okozott gondot a zöldhulladék, a nyári hónapokban az egyesület vállalta a fű vágásából keletkezett hulladék elszállíttatását. Ugyanakkor folyamatos problémát jelent a megnövekedett gépkocsi forgalom, a parkolás megoldatlansága, és a gyorshajtás az üdülőterületen. Az egyesület anyagi ráfordítással próbálta a megoldani ezt a problémát, de teljesen nem tudta.

A közbiztonság a rendőrség, a polgárőrség rendszeres jelenlétének köszönhetően elfogadható volt, az üdülő tulajdonosok és a nyaraló vendégek a városi és az egyesületi rendezvényeket jónak és sikeresnek tartották. Az egyesület ugyanakkor felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy a nyár folyamán több észrevétel érkezett a zajos éjszakai rendezvények miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!