Balatonkenese

2016.01.28. 14:35

Borapródokat választottak - Először szerveztek jótékonysági akciót a borbálon

Balatonkenese – A borkultúra népszerűsítése és a borbaráti kapcsolatok ápolása volt a fő célja a Kelet-balatoni Borrend hetedszer megrendezett Vince-napi borbáljának.

Marton Attila

A rendezvényen részt vett Bélecki Mihály, az országos szövetség szakmai bizottságának elnöke is. Az összejövetelen Nagy Zsanett, a lovagrend borkirálynője tartott rövid ismertetőt a Vince-napi népszokásokról, majd a hagyományokhoz híven idén is új borapródokat választottak, akik esküt tettek a borlovagrend zászlósborára, a balatoni kékfrankosra. Közülük választhatják majd meg az új lovagokat a szeptemberi avatáson.

Az esten a Balaton keleti medencéjének termelői mutatták be helyi kézműves boraikat, összesen mintegy tizenötféle fajtát kóstolhattak a bálozók. A borlovagok mellett öt kertbarát egyesület is képviseltette magát, valamint díszvendégként egy-egy pannonhalmi, adonyi és dél-balatoni pincészet mutatkozott be.

Baka Levente ifjú néptáncos a tehetségével ámulatba ejtette a nézőket. Emlékérmet kapott a fiú
Fotó: Stiger Ádám

Győrfi Károly, a borlovagrend elnök-nagymestere a szervezet emlékérmét adta át Baka Levente ifjú néptáncosnak, aki tehetségével ámulatba ejtette a nézőket. A bálok történetében először fordult elő, hogy jótékonysági akciót szerveztek, adakozással segítve egy helyi, súlyosan beteg kislánynak.

A vendégeknek a talpalávalót a Búgócsiga zenekar játszotta, mellettük közreműködött a Baráti Dalszínház. Az est során Pocsai Julianna festőművész kiállítását is megtekinthették a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!