Balatonrendes

2017.04.28. 19:25

Nyolcvanon felül is szívesen tanul Irénke

BALATONRENDES - Bóna Gézáné, Irénke versei nélkül már nem is kezdődhet meg a Nők a Balatonért Egyesület helyi tagjainak egyetlen programja sem.

Tóth B. Zsuzsa

Irénke kiváló memóriával tanulja és adja elő például kedvenceit, a rímekben gazdag Romhányi-verseket, így varázsolja emlékezetessé az egyesület ünnepeit, összejöveteleit, kiállításait. Túl a nyolcvanon szerepléseivel még ma is aktív részese a társszervezetek rendezvényeinek.

A hallgatóság szívét-lelkét felmelengeti csodálatos verstudásával, a vidám költeményekhez illő stílusával, szerénységével. Az egyesületnek 2004 óta tagja, számtalan rendezvényen képviselte a csoportot. 2007-ben a füredi Grand Hotelben a "Játsszunk együtt a Balatonért", a Vigyázz rám című balatoni környezetvédelmi társasjáték újbóli kiadása alkalmából rendezett gálaműsoron ő és Dévai Nagy Kamilla képviselték Balatonrendest nagy sikerrel.

Közel egy év múlva a Badacsony Térségi Civil Majálison állt közönség elé. A község karácsonyi képkiállításait Irénke verscsokrai tették emlékezetessé, ünnepélyesebbé. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy amikor 2012-ben Ábrahámhegyért kitüntetést kapott Szerenka Miklós atya, Irénke volt az ünnepség narrátora.

De gyakran meghívják nyugdíjas találkozókra, versenyekre, a tó túlsó partjára is. Hittel, jószívvel varázsolt hangulatot legutóbb a tizedik jubileumi Kocsonya Kavalkádon is mindenki örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!