Páratlan panoráma

2018.02.22. 09:00

Sétány és kilátóterasz épült Balatonszepezd központjában

Az északi Balaton-part egyik valóságos kincse az itteni sétány, egy csodálatos dolog.

Tóth B. Zsuzsanna

A helyiek boldogan vették birtokba a sétányt az avatási ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Így fogalmazott a Panoráma sétány szerdai átadóünnepségén Kontrát Károly országgyűlési képviselő. – Örülök, hogy a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) és a kormány támogatásával elkészült a sétány, a balatonszepezdiek a jövőben is számíthatnak a kormány támogatására. Gyönyörű innen a kilátás, még ilyen zimankóban is. De nyáridőben csodálatos élményben lesz részük mindazoknak, akik ezt a panorámát megtekintik innen a sétányról vagy a teraszról. Ezzel is egy olyan vonzó turisztikai attrakciót tud Balatonszepezd kínálni az itt élőknek és az idelátogatóknak, hogy aztán egyre többen érkezhetnek ide, az északi Balaton-part azon csodálatos településére, amely varázslatos hangulattal rendelkezik. Akik itt élnek, a szerencse fiai, és talán észre sem veszik ezt a páratlan szépséget. Gratulálok ehhez! – mondta Kontrát Károly, és azt kérte a jelenlevőktől, hogy vigyázzanak a sétányra.

A helyiek boldogan vették birtokba a sétányt az avatási ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Sebestyén László polgármester elmondta, hogy első ütemben murvás út készült a sétány helyén, második ütemben a BFT kilencmilliós támogatásával készült a szilárd burkolatú sétány, valamint az olasz stílusú lépcső, hogy a 71-es útról is fel lehessen jönni ide.

- Megépült a faszerkezetes kilátóterasz, s a növénytelepítés ugyancsak elkészült mostanra, tavasszal már díszíti a sétány környékét. Kiderült, hogy a Balaton-parton mindössze néhány olyan hely van, amely panorámás élményt nyújt, ilyen közel a vízhez. Ezek közül az egyik a balatonszepezdi. A projekt kivitelezéséhez segítséget nyújtóknak köszönet jár – mondta a polgármester.

Hozzátette továbbá, hogy rövidesen újabb átadási ünnepséget tarthatnak a településen, hiszen kormányzati támogatással, mintegy 300 millió forintból elkészült a szennyvízcsatorna-beruházás negyedik üteme.

Később pedig újabb sikert ünnepelhetnek majd, ugyanis a közeljövőben állami támogatásból a belterületi utak felújítása várható százmilliós nagyságrendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!