Balatonudvari

2016.02.23. 19:03

Iróniából nem volt hiány a férfinapi bulin

Balatonudvari - A település egyik legrégebbi és legkedveltebb ünnepére, a férfinapra teljesen megtelt a művelődési ház, minden úriember kíváncsi volt, idén milyen műsorral ünneplik őket a település hölgyei.

Kekk Sára

Minden évben február végén igyekeznek ugyanis a hölgyek a férfiakra terelni a figyelmet, kicsit ironikusan, kicsit sajnálkozva, de mindenképpen bohókásan. Idén sem volt ez másképp, hiszen énekes-táncos és paródiákkal tarkított műsorukban minden korosztály megmutathatta, mit is jelentenek a férfiak Balatonudvari életében. Elsőként egy kedvelt popsláger paródiájával igyekeztek megalapozni a hangulatot az asszonyok, majd átvette a szót Stefanovitsné Sipos Mária rendezvényszervező. Mint mondta, már hónapok óta erre az előadásra készül a település minden asszonya és leánya, és biztos volt benne, hogy az urak is tűkön ülve várták ezt az estét. Bevezetésképpen elmondta, milyennek is szeretnék látni a férfiak a tökéletes nőt. - Legyünk szépek, okosak és műveltek, a konyhában szakácsnők, az autóban Forma-1-es pilóták. Emellett legyünk pszichoterapeuták és egyben erotikus masszőrök, de adott esetben szívódjunk fel, mintha nem is léteznénk - sorolta a feltételezett igényeket a rendezvényszervező. A végén persze hozzátette, nem kell aggódniuk a férfiaknak, hiszen a leírt tökéletes nő létezik, mégpedig pontosan ott, ahol a tökéletes férfi...

A Legyetek jók, ha tudtok című darabban a legfiatalabb korosztály, azaz az utánpótláscsapat is bemutatkozhatott, többek
között Szabó Regina, Mészáros Katalin, Meilinger Gézáné, Ender Patrícia, Sötét Claudia, Sötét Szonja és Bekő Krisztina is
Fotó: Stefanovitsné Sipos Mária

Persze mindezen a férfiak jókat kacagtak, ahogy azon is, mikor egy nyugdíjasklub életébe pillanthattak be, ahol a hatvanas-hetvenes korosztály vitázott az élet és főképp a férfilét nagy dolgairól. Ahogy Stefanovitsné Sipos Mária fogalmazott, az utánpótlás - azaz a fiatalabb korosztály - is kivette részét a műsorból, tőlük több énekes és táncos műsort láthattak a nézők, illetve Ender Patrícia, Sötét Klaudia és Sötét Szonja rövid előadásából az is kiderült, mire jók, illetve mire nem jók a férfiak.

Az idei év újítást is hozott magával, hiszen a műsorszámok között játékokkal is készültek az urak számára. Az elsőben például a memóriájukra kellett hagyatkozniuk a bátor jelentkezőknek, hiszen az előző évek férfinapjairól szóltak a kérdések. Persze a helyes válaszokat megjutalmazták a szervezők, apró ajándékokkal lepték meg a játékra benevező urakat.

Balatonudvari lakói természetesen a csendesebb, téli időszakban sem ülnek a babérjaikon, közreműködésükkel folyamatosan színesítik a település műsorait. Egyik legrégebbi hagyományuk, amit már több mint tíz éve féltőn ápolnak, a nő-, illetve férfinapi műsoruk. Itt először a hölgyek várják zenével, tánccal, vidám jelenetekkel, terített asztallal, bállal az urakat a művelődési házban, amit természetesen virággal és saját műsorral viszonoznak majd az urak márciusban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!