Bánd

2016.10.23. 17:27

Túrázásra invitáltak

Bánd - Csaknem nyolcvan résztvevővel, már harmadik alkalommal rendezte meg a HATESZ szervezet a Tanösvény-találkozót, melyen három távot is teljesíthettek a túrázni vágyók.

Heffler Péter

A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) szombaton már harmadik alkalommal rendezte meg a Tanösvény-találkozót, melyen négy távot teljesíthetett a közel nyolcvan résztvevő. Az egész napos program 10-15-30-40 kilométeres körtúrákra várta a családoktól a profikig a túrázás szerelmeseit.

- Még óvodás indulóink is voltak, akik a legrövidebb távon, a családjukkal indultak - mondta Bácskai Péter, a HATESZ elnöke. - Először még a Fekete István kilátó és a hozzá vezető tanösvény népszerűsítésére találtuk ki ezt a túrát, tavaly pedig már a Bánd mellett épült Majer Antal kilátó köré rendeztük, míg idén úgy gondoltuk, hogy visszatérünk az előző helyszínhez - árulta el Bácskai Péter, aki még hozzátette, hogy a távtól függően egy, vagy akár négy kilátót is el lehetett érniük az indulóknak. Így például a Csatár-hegyi Cholnoky Jenő, vagy a papodi Vitéz Bertalan kilátó is szerepelt a túra programjában, akárcsak Herend, Bánd, Márkó, Hárskút települések látnivalói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!