Belföld

2009.02.28. 03:29

Ásóra, kapára fel

<b>Megyei körkép</b> - Leginkább a kertészkedők, azok a szerencsések várják a tavaszt, akik kisebb-nagyobb földdarab megművelésével pihenik ki a megszokott munkájuk fáradalmait, és közben értékeket teremtenek.

Varga Ibolya

Kovács Zoltán, a Badacsonyi borvidéken gazdálkodó biokertész szerint a kertészkedés az a tevékenység, amelyik a leggyorsabban juttatja siker-élményhez az embert. 

A hónapos retek tényleg egy hónap alatt fogyasztható. Bármennyire kicsi is a kertünk, egészen más íze van annak a zöldségnek, amit magunk vetettünk, ápoltunk, szedtünk le, mint amit a piacon vettünk. 

Arról nem is beszélve, hogy a magunk terményeiről tudjuk, mit tartalmaznak, ha nem használunk mérgeket a növényvédelemben, akkor nem is esszük meg azokat. 

Ezekben a napokban már igen élénk a vetőmagok forgalma a kertészetekben, sőt az élelmiszer-kereskedések jelentős részében is. 

Még van választék, de egyre gyorsabban fogynak a népszerű fajták szaporító-anyagai. 

Vetőmagvásárláskor is ügyelni kell a minőségre, megnézni a csomagoláson, hogy meddig garantálják a csírázóképességet, valamint milyen sor- és tőtávolságok betartását javasolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!