Belföld

2009.02.17. 03:28

Már nincs kórházban Sesum - Pesicet Horvátországban kezelik tovább

<b>Veszprém</b> - <em>Zarko Sesum</em> hétfő reggel elhagyta a megyei kórházat, <em>Ivan Pesicet</em> pedig valószínűleg a hét közepén átszállítják egy horvátországi kórházba.

Munkatársainktól

A múlt vasárnap arccsonttörést szenvedett szerb kézilabdázó tegnap reggel ellenőrző vizsgálaton vett részt, arcából kiszedték a varratokat, és mivel állapota teljesen stabilizálódott, elhagyta a kórházat - tudtuk meg az intézmény orvos igazgatójától. 

- Gyógyulásról szó sincs, hosszas rehabilitáció vár rá. A sportorvosok döntenek arról, mikor kezdheti el a könnyített edzéseket - nyilatkozta lapunknak dr. Tótth Árpád.

A Csolnoky Ferenc Megyei Kórház orvos igazgatójától megtudtuk, a múlt vasárnap hajnali tragédiában megsérült Ivan Pesic kapus állapota stabilizálódott, múlt hét péntek óta már nincs az intenzív osztályon, a napokon át gondot okozó lázát megszüntették, kedden már szállítható állapotban lesz.

- Egyeztettünk a horvát orvosokkal, a hét közepén valószínűleg elszállítják tőlünka kézilabdázót, s az utókezelése már Horvátországban zajlik. Pesicnek lelki támogatásra is szüksége lesz, amit természetesen legjobb, ha anyanyelvén kap meg, így mi is egyetértünk a kórházi áthelyezésével - vélekedett Tótth Árpád.Hétfői sajtóértesülések szerint a horvát Croatia Zagreb szeretné leigazolni Ivan Pesicet és ajánlatot tesz a hálóőrnek. A veszpré-mi klubnál cáfolták, hogy bárki megkereste volna őket ez ügyben. A fiatal kapustehetséget még négy évig szerződés köti egyesületéhez, amely nem kíván megválni a játékostól.

A Veszprém Városi Bíróság határozottan visszautasítja az országos főkapitány azon állítását, hogy február 8-án, a Cozma-gyilkosság napján nem lehetett utolérni az ügyletes bírót, aki végül is kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot a két gyanúsított ellen.

Bencze József
altábornagy, országos rendőrfőkapitány még a múlt héten a következő kijelentést tette a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt: A Veszprémi Városi Bíróság bíráját a rendőrség órákon át nem tudta elérni. 

Dr. Horváth György,
a megyei bíróság elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hétvégi ügyeleti beosztást megküldik a megyei és a városi kapitányságnak, valamint a megyei főügyészségnek és a városi ügyészségnek. Ebből kiderül a bíró neve és elérhetősége, így őt a nap bármely szakában utol lehet érni. 

Az elnök kiemelte, nincs annak nyoma, hogy a rendőrség megkísérelte volna felhívni az ügyeletes bírót, akinek telefonján nem találtak nem fogadott hívást. A rendőrség illetékese nem hívta fel telefonon a megyei és a városi bíróság éjjel-nappal működő porta- és telefonszolgálatát sem. 

A bírót aznap az ügyeletes ügyész hívta fel este hét óra húsz perckor, aki ezek után kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot. 

Dr. Váradi Piroska,
a megyei főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a kellő adatok birtokában kollégái megtették a szükséges lépéseket. A telefonos ügyet az ORFK vizsgálja. Lapunk utánanézett: az utcai térfigyelő kamera aznap is működött, csakhogy az nem a szórakozóhely környékét pásztázza, hanem a Szabadság téri forgalmat rögzíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!