Belföld

2009.04.25. 02:28

Ötven év emlékezete

Várpalota - Látványos gálaműsorral zárta jubileumi programsorozatát az 50 éves Thuri György Gimnázium.

Szabó Péter Dániel

Másfél hete az iskolatörténeti kiállítás megnyitásával kezdődött, s tegnap a Jó Szerencsét Művelődési Központban tartott, az intézmény sokszínűségét jól tükröző, telt házas gálaműsorral, valamint néhai Bardócz Endre, az iskolát alapító igazgató emléktáblájának felavatásával zárult a Thuri gimnázium elmúlt ötven évét bemutató programsorozat.

- A folytonosságot jelképezte, hogy az elmúlt másfél hétben egykori tanulóink, tanáraink is bekapcsolódtak a programokba, követendő példát mutatva ezzel a jelenkor diákjainak - mondta el köszöntőjében Kovács Imréné, a várpalotai gimnázium igazgatója.

- Az iskolák helye és szerepe is jelentősen változott az elmúlt ötven évben, ám a Thuri gimnázium sikere és elismertsége jól példázza, hogy az intézmény mindenkor alkalmazkodni tudott a környezethez, a kihívásokhoz - hangsúlyozta Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke. Németh Árpád, Várpalota polgármestere köszöntőjében kiemelte, a városban mindig is rang volt thuris gimnazistának lenni, s így van ez ma is.

A Jó Szerencsét Művelődési Központ színháztermében ezt követően a tanév legjobban teljesítő tanulójának járó Thuri-plakettel díjazták az országos középiskolai tanulmányi versenyen földrajzból negyedik helyen végzett Hornyák Krisztinát, majd a gimnázium fúvószenekara s több művészeti csoport mutatkozott be a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!