Belföld

2009.05.05. 13:13

A Fidesz babakocsis tüntetést tart vasárnap a Kossuth téren

Budapest - Babakocsis tüntetést tart a Fidesz női tagozata vasárnap a Kossuth téren, hogy tiltakozzon a kormány családokat érintő megszorításai ellen - jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a párt keddi elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Szausev Xénia

Pelczné Gáll Ildikó szerint május 10-én délután várnak minden nőt, anyát és nagymamát, hogy gyermekeikkel és unokáikkal együtt tiltakozzanak a kormány megszorító intézkedései ellen.

A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: a brutális MSZP-s megszorító csomag "egész pályás letámadást" jelent a gyermekeket nevelő családok ellen. Hangsúlyozta, hogy a gyes és a gyed idejének lerövidítése, szabályainak átalakítása, a családi pótlék befagyasztása és megadóztatása, a lakástámogatási rendszer "aljas módon történő átalakítása" és a szocpol elvétele családok százezreit hozza lehetetlen helyzetbe.

Pelczné Gáll Ildikó szerint a Bajnai-kormány illegitim, hiszen nem kapott felhatalmazást ezekre az intézkedésekre, Bajnai Gordon miniszterelnök pedig nem is szavazhat a csomagról, mert nem tagja a magyar parlamentnek.

Mint mondta, az intézkedések összesen körülbelül 50 milliárd forintot jelentenek a költségvetésnek, ezen belül a gyed átalakítása 10 milliárd forintot, a gyesé hatmilliárd forintot, a családi pótlék 17 milliárd forintot, a szocpol elvétele pedig 20 milliárd forintot tesz ki.

Pelczné Gáll Ildikó szerint ezzel szemben például a csepeli szennyvíztisztító rossz közbeszerzési eljárása miatt 30 milliárd forintot kellett visszafizetni az uniónak, az uniós források elköltésével kapcsolatos sikerpropagandára 16 milliárd forintot szánt a kormány, és ha ehhez hozzáveszik a minisztériumi tanácsadási szerződéseket, akkor ez az összeg is eléri az 50 milliárd forintot.

"Ennyit érnek a Bajnai-Gyurcsány-kormány számára magyar családok és gyermekeink jövője" - mondta.

Hangsúlyozta, hogy a június 7-i európai parlamenti választáson  az emberek elmondhatják, hogy "elég a brutális megszorításokból", elég abból, hogy a kormány saját alkalmatlanságát az emberekkel, az idősekkel és a családokkal kívánja megfizettetni.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!