Belföld

2009.07.28. 02:27

Eddig kevesebben utaztak a hajókon

Siófok - A kompokon öt, a személyhajókon nyolc-tíz százalékkal kevesebben utaztak július 20-ig a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Kiss Nikolett

Nem kedvezett az időjárás eddig a Balatoni Hajózási Zrt.-nek sem. 

A nagy kánikulában nem hajóznak, kirándulnak, hanem inkább fürdőznek a tóhoz érkező turisták, illetve az esős, szeles időjárásban sokszor maradtak el az esti séta-, gyerek- és diszkóhajós programok - tájékoztatta lapunkat Borbély Judit, a Balatoni Hajózási Zrt. marketingvezetője. 

Ez okozta azt, hogy a tavalyi számokhoz képest eddig kedvezőtlenebbül alakult a szezon, ám a szakember szerint ez még behozható a következő hetekben - amennyiben az időjárás is úgy akarja. 

Általános tapasztalat az, hogy kevesebben vannak a tónál, nincs annyi sétáló, nézelődő ember a kikötőkben, mint az előző években - mondta Borbély Judit.

Örvendetes viszont, hogy egyre többen pattannak két kerékre, a balatoni hajókon, kompokon is évről évre dinamikusan növekszik a biciklisek száma. 

A hajók augusztus 23-ig főidényi menetrend szerint közlekednek, a komp negyvenpercenként, igény esetén folyamatosan szállítja az utasokat és a járműveket a tó két partja között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!