Belföld

2009.08.04. 02:27

Dupla fejlesztés - Élmény és gyógyászati részleggel bővül a pápai Várkert fürdő

Pápa - Csaknem négyszázhúszmillió forintos uniós támogatással több mint egymilliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a Várkert fürdőben. Bővül a gyógyászati részleg és a strand is.

Kiss Nikolett

A Közép-dunántúli Operatív Program hosszú nevű: Régió arculatát meghatározni képes turisztikai vonzerők támogatása pályázatán a pápai Várkert fürdő 419,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a helyi egészség- és fürdőturizmus továbbfejlesztésére - jelentette be a fürdőben megtartott sajtótájékoztatón Pál Béla. 

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: ez a támogatás a beruházás összköltségének nagyjából 40 százaléka. A fejlesztés növeli nemcsak a város, hanem a megye turisztikai vonzerejét is.

Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója a napokban hatodik születésnapját ünneplő fürdővel kapcsolatban elmondta: három éve az egyes számú kútban olyan vizet találtak, amely az országban a hetedik legjobb minőségű gyógyvíz, innentől kezdve minden eszközt megkerestek arra, hogy támogatáshoz jussanak annak érdekében, hogy a tervezett vízfelület-bővítést és a gyógyászati épület felépítését meg tudják alapozni. 

Kalandos utat járt meg a pályázat - mondta, amivel arra utalt, hogy különböző okokból kétszer is visszautasították.

Kétarcú fejlesztésbe kezdünk - hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán polgármester. 2011 tavaszára ugyanis egyrészt a strand területén egy 1000 négyzetméter vízfelületű nagymedence, ugrótorony, 250 négyzetméteres gyermek pancsolómedence, valamint egy csúszdapark létesül. 

Másrészt pedig a két éve gyógyvízzé minősített vízre alapozva 1380 négyzetméter alapterületű gyógylétesítmény épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!