Belföld

2009.08.29. 06:18

Joav Blum szerint mindenképpen megépül a King's City

Budapest - Csak akkor ártana hírnevének a King's City projekt kapcsán született négy ügyészségi óvás és a projekt alapjául szolgáló csereszerződést kifogásoló számvevőszéki jelentéstervezet, ha nem lenne száz százalékig ártatlan - mondta el a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában Joav Blum, a projekt társalapítója.

MTI

"Akkor aggódnék, ha elkövettem volna valamilyen törvénysértést. Az egész beruházásnál eddig is kiemelten figyeltünk arra, hogy minden lépésünk a jogszabályoknak megfelelően történjen, s ez a jövőben sem lesz másképp" - jelentette ki a lap szombati számának nyilatkozva a Zsidó Világkongresszus izraeli alelnöke, aki szerint a beruházásban nemzetközileg elismert üzletemberek vesznek részt, akik soha nem adnák a nevüket ingatlanspekulációhoz. 

A fejlesztés egyik vezetője Ronald S. Lauder magyar származású üzletember, az Estée Lauder Group igazgatója, neki nincs szüksége ingatlanpanamával szerzett jövedelemre - tette hozzá, jelezve: meg van győződve arról, hogy a King's City felépül, s négy év múlva üzemelni kezd. 

"Teljes mértékben megbízunk a magyar igazságszolgáltatásban, ha efelől bármilyen kétségünk lenne, bele sem vágtunk volna a beruházásba" - mondta Joav Blum, aki azt is kijelentette: minden illetékes hivatallal együtt kívánnak működni, de szerinte a lap által említett problémák "nem valós gondok", így nekik sokkal nagyobb fejtörést okoz az, miként tudnak teljesen megfelelni a környezetvédelmi elvárásoknak. 

Mint mondta, az akadályok felsorolása közben azonban látni kell, hogy egy évtizedekre szóló beruházás nyitja meg hamarosan turisták milliói előtt a kapuit Magyarországon. 

"Ez a beruházás nemcsak nekünk, beruházóknak fog hasznot hozni, hanem a magyar állam, a magyar emberek számára is. Az élményközpontban a magyar történelem ezer évét is be kívánjuk mutatni az egész világ számára" - emelte ki. 

A beruházók vélhetően "remek" kormányzati kapcsolatait firtató újságírói kérdésre az üzletember azt válaszolta: a kormányzati szervekhez semmilyen személyes kapcsolatuk nem volt, a projekttel az illetékes minisztériumnál jelentkeztek, és azt követően a kormányzati szervek "olyan szinten és úgy foglalkoztak azzal, ahogy ezt nyilván hasonló jelentőségű projektek esetében mindig is teszik". 

Arról, hogy a kormány tagjai közül kikkel találkozott személyesen a kaszinóberuházás kapcsán, azt mondta: Bajnai Gordonnal kétszer folytatott tárgyalást, az akkor még pénzügyminiszter Veres Jánossal is találkozott egyszer, Gyurcsány Ferenccel pedig a kaszinóberuházásról folytatott tavaly májusi parlamenti megbeszélésen ismerkedett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!