Belföld

2009.08.03. 02:27

Vakon is élvezhető - Mintegy százan a Balaton körüli biciklitúrán

Zánka - Mintegy százan kapcsolódtak be abba a Balaton körüli biciklitúrába, amellyel vak gyerekeknek gyűjtenek támogatást kétszemélyes tandem kerékpárokra.

Győrffy Árpád

A páros bicikliket a Vak Diákok Sportegyesületének (VDSE) szánják öreg, elhasználódott járműveik helyett. Már a túra előtt a kaposvári Lions Club, a parlamenti pártok egy-egy képviselője, több független képviselő is felajánlotta egy-egy kerékpár árát. 

Benedek Richárd,
a (VDSE) vezetője elmondta, hogy a szűkös raktárkészlet miatt hat tandemet tudtak most beszerezni, melyeket azonnal használatba is vettek. 

Az S. O. S. Magyarország Mozgalom, a kaposvári Lions Club és más szervezetek támogatásával megrendezett jótékonysági túra szombaton délelőtt indult Siófok főteréről. 

A biciklisek első estig Köveskálig hajtottak, összesen közel 150 kilométert megtéve. A társaság útját vasárnap délelőtt követtük a Zánka és Balatonfüred közötti részen. 

Az akció főszervezője, Lászlóvári Thoma Csongor elmondta, hogy szombaton a biciklizők létszáma egyes szakaszokon elérte a száz főt. 

Az egyik látássérült, Széll Sándor elmondta, hogy a tandem a biciklizés teljes élményét adja. A jótékonysági akció nem zárult le a túrával, a Vak Diákok Sportegyesülete és a Lions Klub továbbra is várja az adományokat. 

(Fotó: Győrffy Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!