Belföld

2009.09.18. 09:23

"Focival a békéért"

Budapest (OTS) - A béke napját, szeptember 21-ét a Peace One Day - One Day One Goal focimeccsekkel ünnepli Oltalom Sportegyesület - és mind a 192 ENSZ-tagállam.

Kiss Nikolett

Idén először az Oltalom Sportegyesület rendezi meg Magyarországon ezt a nagyszabású futballtornát. A kampány lehetőséget ad az egyéneknek, közösségeknek és nemzeteknek arra, hogy az erőszak, a konfliktusok és a különbségek fölé emelkedve ünnepeljenek egy közös célt, együtt küzdve a békéért.
   
Az Oltalom SE által rendezendő bajnokságon több intézmény illetve szervezet, ország és kontinens résztvevői képviseltetik magukat: rendőrök, mentők, vám- és pénzügyőrök, tűzoltók, a Magyar Hajléktalan Válogatott, a Wesley János Lelkészképző Főiskola csapata, játékosok Izraelből, Dél-Afrikából és Dél-Amerikából.

A mérkőzéseket 2009. szeptember 21-én a Népfürdő utca 18-20. szám alatti füves futballpályán tartjuk meg 14 és 20 óra között.

A rendezvénynek helyet biztosító pályát az ELMŰ jóvoltából ingyenesen használhatják a meghívott csapatok.

A Peace One Day nevű nonprofit szervezetet (Egyesült Királyság) a brit filmes Jeremy Gilley alapította 1999-ben. A szervezet erőfeszítéseinek eredményeként 2001-ben az ENSZ minden tagállama elfogadta, hogy szeptember 21-e a béke napja legyen. 

Az első kampány során 400 futballmeccset játszottak 180 országban, a meccsek mindegyike az együttműködést és az egységet ünnepelte, a futball erejét, amely békében összehozza az embereket. 

Ezek a világ minden táján játszott mérkőzések - sok esetben olyan közösségek között, amelyek korábban konfliktusban álltak egymással - lehetővé tették, hogy a One Day One Goal egy olyan futballesemény legyen, amely a béke üzenetét közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!