Belföld

2009.10.21. 14:40

Ki ölte meg Szlávy Bulcsút? - Nincs bizonyíték a vádlottak ellen

Eger - Bizonyítottság hiányában szerdán felmentette a Heves Megyei Bíróság a Szlávy Bulcsú meggyilkolása miatt folyó büntetőper mindhárom vádlottját - adta hírül szerdán a heol.hu Heves megyei hírportál.

MTI

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett a döntés ellen.
   
A kilencvenes években a Balaton királyaként emlegetett Szlávy Bulcsú holtteste 2004. január 23-án került elő 45 centiméteres betonréteg alól a fővárosban egy Székács utcai garázs szerelőaknájából.  
   
A szerdai ítélethirdetést követően szabadon távozhatott az egri Törvényház épületéből az öt és fél éve előzetes letartóztatásban lévő W. László elsőrendű és az ugyancsak fogva tartott B. László harmadrendű vádlott.

N. Gábor, akit emberölés bűntettének bűnsegédletével vádoltak az eljárás során, szabadlábon védekezhetett korábban is - közölte a honlap.
   
A megismételt elsőfokú eljárásban - melynek lefolytatására a Heves Megyei Bíróságot jelölték ki - a 23. tárgyalási napon hozott ítéletében a bíróság kimondta: a vádlottak bűnössége nem nyert bizonyítást.
   
A weboldal szerint a tanács elnöke két órán keresztül indokolta az ítéletet. Ebből az derült ki: csupán az bizonyos, hogy Szlávy Bulcsút meggyilkolták.
   
"Nem bizonyított viszont, hogy ki, mikor, hol és konkrétan melyik fegyverrel ölte meg. Az eljáró tanács elnöke hosszú okfejtésben mutatott rá azokra a logikai ellentmondásokra, amelyeken a nyomozó és a vádhatóság egyaránt nagyvonalúan átlépett, illetve azokra a hibákra, amelyek a törvény megkerüléséből fakadtak a hatóság részéről" - olvasható a heol.hu-n.
   
A nol.hu szerint az elsőrendű vádlott Wappler Lászlót azzal gyanúsította az ügyészség, hogy ő rendelte meg Szlávy Bulcsú megölését.
   
Faragó Lajos, Wappler ügyvédje a nol-hu-nak azt mondta: sem tanúk, sem szakértők nem igazolták a vád álláspontját.
   
Emlékeztetetnek arra, hogy a Pest Megyei Bíróság korábban 15 évre ítélte ugyanezen vádpontok alapján Wappler Lászlót, aki 69 hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A Fővárosi Ítélőtábla azonban eljárási hibák miatt új elsőfokú eljárást rendelt el.
   
Wappler a nol.hu kérdésére úgy fogalmazott: ide vezet, ha a rendőrség egy előre megszerkesztett koncepció szerint gyűjtögeti a bizonyítékokat.
   
Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az ítélet nem jogerős - közölte a nol.
   
A rendőrség 2004. január 26-án jelentette be, hogy W. László budapesti vállalkozót gyanúsítja az akkor már hét éve eltűnt, büntetett előéletű Szlávy Bulcsú meggyilkolásával.
        
A rendőrök tetten érték a férfit, aki éppen a betonpadlót törte fel egy ismerősének garázsában, majd megtalálták az aknában egy nejlonfóliába burkolva Szlávy holttestét.
   
Szlávy Bulcsúnak, aki a "Balaton királyaként" vált ismertté, a kilencvenes évek elején számos Balaton-parti szórakozóhelyen volt érdekeltsége, a törvénnyel is gyakran került összeütközésbe.

Az előzetes letartóztatásból szabadult Szlávy Bulcsú 1997-ben tűnt el - közölte akkor az Országos Rendőr-főkapitányság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!