Belföld

2010.03.13. 08:53

Az MSZP minden kerületben állított jelöltet

Napló - Az MSZP két utolsó jelöltjét pénteken este vették nyilvántartásba a választási bizottságok, így a párt mind a 176 országgyűlési egyéni választókerületben tudott jelöltet állítani.

MTI

Az Országos Választási Iroda tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szombat reggeli adatai szerint az MSZP-nek mind a 176 egyéni választókerületben nyilvántartásba vették a jelöltjét az áprilisi országgyűlési választásra.
Az MSZP a Jobbik után a második párt, amelynek az összes egyéni választókerületben nyilvántartásba vett jelöltje van.  
Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 19-ig gyűjthetik az ajánlószelvényeket, a gyűjtést a nyilvántartásba vett pártoknak és független jelölteknek be kell jelenteniük az adatvédelmi biztosnál is. 
A jelöltséghez a törvény szerint legalább 750, az adott választókerületben lakó választópolgár ajánlása szükséges. Az ajánlószelvényeket a választókerületi választási bizottságnál kell leadni, majd az ajánlások ellenőrzése után a választási bizottság dönt a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!