Belföld

2010.03.23. 14:33

MSZP: kettős mércével mért az OVB

Budapest - Az MSZP szerint az Országos Választási Bizottság (OVB) kettős mércét alkalmazott, amikor jogsértőnek találta a párt Narancsvidék című kiadványát.

MTI

Nyakó István, az MSZP szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz szórólapjáról nem született ilyen döntés, noha azon a Narancsvidékez hasonlóan nincs impresszum.

Hozzátette: elismerik, hogy a szocialisták kiadványában nem volt impresszum, de - mint mondta - egy percig sem tagadták, hogy azt az MSZP készítette és terjeszti.

Hangsúlyozta: ahol még nem fejeződött be a Narancsvidék terjesztése, ott pótolták az impresszumot.

A szóvivő tájékoztatása szerint lakossági jelzések alapján "újabb Narancsvidéknyi anyag jött össze", ezért a korrupciós ügyek ismertetését az interneten, valamint az "Így kormányoztok ti" sajtótájékoztató-sorozatban folytatják.

Nyakó István a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy két - most már - nyugdíjas rendőr állítása szerint Ughy Attila (Fidesz) országgyűlési képviselő még 2001-ben mentelmi jogára hivatkozva visszautasította a szonda megfújását.

Szavai szerint választ várnak a Fidesztől arra, hogy a politikus miért nem fújta meg a szondát, ittasan vezetett-e, ha pedig igen, akkor hogyan lehet képviselőjelölt.

A sajtótájékoztatón Szaniszló Sándor, az MSZP XVIII. kerületi alpolgármestere úgy vélekedett: a fővárosiak nem olyan polgármestert érdemelnek, aki a fejük felett dönt.

Ezzel összefüggésben közölte: Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a kerületben, Budapest közigazgatási határán belül építene szemétégetőt. 

Elmondta, kétszer írt levelet és egyeztetést is kezdeményezett a fideszes politikussal, hogy valóban akar-e szemétégetőt építtetni a Csény-telepen, de nem kapott választ.

A szocialista politikus álláspontja szerint ez a szemétégető leértékelné a XVII. kerületi ingatlanokat és egészségügyi kockázatokat is magában rejt.

Szaniszló Sándor azt kérdezte Tarlós Istvántól, pontosan hová tervezi a szemétégetőt, melyik budapesti lakótelep fűtését akarják ezzel megoldani, erről milyen hatástanulmányok készültek, melyek a főbb beszállítási útvonalak az égetőhöz és minderről mikor értesítik az embereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!