Belföld

2010.04.12. 08:44

Herényi Károly vezeti az MDF-et elnökhelyettesként

Herényi Károly vezeti az MDF-et elnökhelyettesként addig, amíg a lemondott Dávid Ibolya helyett nem választanak új elnököt a parlamentből az idei országgyűlési választás során kiszorult párt élére.

MTI

Az elnökhelyettes hétfőn az MTI kérdésére közölte: nem tervezi, hogy lemond elnökségi tagságáról. Hozzátette, arról sem tud, hogy Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivőn kívül - aki hétfőn jelentette be ilyen tartalmú döntését - más lemondana elnökségi tisztségéről.

Mint mondta, Dávid Ibolya lemondása után az alapszabály szerint az elnökhelyettes veszi át a párt irányítását.

Közlése szerint a lehető legrövidebb időn belül összeül az elnökség, majd összehívják az országos választmányt, hogy döntsön az új elnök személyéről.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be vasárnap késő este, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról. Mint mondta, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját az elmúlt időszakban ért támadásoknak is tulajdonított. 

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője hétfőn reggel jelentette be, hogy lemond elnökségi tagságáról, kiállva a lemondását vasárnap éjjel bejelentő Dávid Ibolya mellett. Az a korrekt, ha az, aki ezt a politikát támogatta, félreáll - közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!