Belföld

2010.10.28. 07:16

Szamurájkarddal fenyegette egy román autós a szegedi benzinkutasokat

Szeged - Kávét vett, tankolt, majd fizetés nélkül távozott egy szegedi benzinkúttól csütörtökre virradóra három román állampolgár, előtte azonban az egyikük egy szamurájkarddal megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottakat - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MTI

Az olasz rendszámú autóval érkező egyik román férfi a benzinkútnál kávét kért, majd jelezte a kutasnak, hogy tankolni szeretne tíz euróért - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Amikor a kutas kérte az üzemanyagért járó pénzt, a férfi dühbe gurult, az autójához ment és elővett egy szamurájkardot, amellyel fenyegetőzni kezdett. A benzinkút alkalmazottjai beszaladtak a shopba és bezárták az ajtót, majd értesítették a rendőrséget - közölte a főhadnagy.

A helyszínre érkező rendőrök a benzinkúttól néhány kilométerre tartóztatták fel a menekülő autót és az abban ülő három román állampolgárt. Az ügyben a 25 éves, karddal fenyegetőző férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás. A helyszíni szemle során a járműből út közben kidobott kard is előkerült - tudatta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!