Belföld

2011.05.09. 10:24

67 eljárás mozgáskorlátozottak kártyájával való visszaélés miatt egy hét alatt

Egy hét alatt 67 olyan ember ellen indult eljárás közokirat-hamisítás miatt Budapesten, aki mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási engedéllyel élt vissza – erről Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

MTI

Az ezredes elmondta: hétfőn is folytatták az akciójukat, 2 óra alatt - reggel 8 és 10 óra között - 6 embert állítottak elő; valamennyien munkába igyekeztek. A főkapitány helyettese hangsúlyozta: sokan nem is tudják, hogy az igazolvánnyal visszaélve súlyos bűncselekményt követnek el, amely akár 3 éves büntetést is maga után vonhat.
  
Fülöp Valter kiemelte, hogy olyan jelenségről van szó, amelynek a rendőrség szeretne megálljt parancsolni. Az ezredes utalt arra: sokszor látni a fővárosban nagy értékű luxusautókat, amelyek szélvédőjére mozgáskorlátozottak részére kiállított kártyát helyeznek el, de a járműhöz életerős, egészségtől duzzadó ember érkezik. E jelenség miatt kezdett a rendőrség egy hete akciót, s az ellenőrzéseket a jövőben is folytatni kívánják.    

Kérdésre válaszolva a főkapitány bűnügyi helyettese kifejtette: gyakori, hogy az érintett családjában valóban van mozgáskorlátozott kártyára jogosult, de nem az ő szállításakor használták fel a kártyát. A sajtótájékoztatón kiosztott írásos összegzés szerint a legtöbb visszaélés miatt a főváros V., VI. és VII. kerületében kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!