Belföld

2012.02.07. 08:02

Kamionstop, árokba borult autók, ítéletidő tombolt a megyében

Megyei körkép - A hóesés miatt nem engedték a kamionokat a 82-es és 83-as főútra. Ítéletidő tombolt Tapolcán és Sümegen, de elzárt település nem volt. A 8-as főút hókásás, de járható, viszont több autó is árokba csúszott Márkónál és baleset történt a 71-esen is, két terepjáró alatt pedig beszakadt a Balaton jege.

Munkatársainktól

Újra járnak a kamionok a 82-esen

Kedden délután 17 órakor feloldották a nyerges vontatókra vonatkozó tilalmat, miszerint nem járhatnak a 82-es úton.

Járhatóak az utak Almádiban

A keddi intenzív havazás ellenére a város úthálózatának 90 százalékát megtisztították, átlagos járművel is lehetett azokat használni - kattintson a részletekért.

Véget ért az ítéletidő Tapolcán és Sümegen délutánra

Enyhült a szél, a havazás is elenyésző a reggeli, délelőtti időjáráshoz képest Tapolcán és Sümegen. Délután helyenként még a nap is előbbukkant. A közlekedők lassabban, de elérik céljukat, a hőmérséklet enyhült néhány fokot. Tapolcán mínusz 7-8 fok körül alakult a hőmérséklet koradélután. Az ítéletidő mindenki örömére megszűnt.

Kollégánk, félelmet nem ismerve felpattant egy hókotróra és szelte a téli csapadékot. A tudósítás részleteiért kattintson ide.


Feloldották a 83-ason a kamionstopot

A 83-as útra elrendelt kamionstoppot kedden délután 15 órakor feloldották, a nyerges vontatókra vonatkozó korábbi korlátozás már csak a 82-es út vonatkozásában van érvényben - tájékoztatott Kómár Viktória, a VMRFK sajtóreferense.


Beszakadt terepjárók a Balatonon

Balatonakarattyán terepjárókkalal hajtottak a Balaton jegére, mely beszakadt alattuk. Részletek itt.

 

 

Baleset a 71-esen


Három gépkocsi ütközött kedden délután Balatonfűzfő és Balatonalmádi között a 71-es út 22-es kilométerénél, egy személyt súlyos, egyet pedig könnyűsérülésekkel szállítottak kórházba - tájékoztatott a mentőszolgálat ügyelete. A helyszínelés idejére az érintett szakaszt félpályáját lezárták. A balesetben két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze. 


Baleset Márkónál

Árokba csúszott egy személygépkocsi a 8-as főúton Márkónál. A műszaki mentésén dolgoznak a tűzoltók, akiknek Veszprém környékén több árokba csúszott autón is kellett segíteniük.

Kamionstop a 82-es úton

A hóesés a miatt nem engedik a kamionokat a Bakonyon áthaladó 82-es főútra, a nyerges vontatókat a Veszprém Arénánál állítják meg és irányítják át más útvonalakra, ugyanis a csúszós úton Zirc és a megyehatár között hétfőn több kamion keresztbe fordult.

A 82-es főúton Veszprémvarsány és Veszprém között a cseszneki szerpentin annyira síkos, hogy ott a kamionok nem tudnak felmenni. Ezért továbbra is zárva van a Győrt Veszprémmel összekötő 82-es főút bakonyi szakasza: Veszprémvarsánynál és a Veszprém Arénánál a nyerges vontatókat a havas útviszonyok miatt a 82-es főútról a 81-es főútra terelik át - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

Meghatározatlan ideig kedd reggeltől a havas utak miatt a 83-as útra sem hajthatnak fel a kamionok.

A személygépjárművek - fokozott figyelemmel, megfelelő felkészültséggel - mindhárom utat használhatják.



Ítéletidő Tapolcán és Sümegen

Az egész éjjel tartó havazás és a szél sokak számára megnehezítette a reggeli munkába-, iskolába indulást a városban. Többen lapátolással indították a napot.

Helyenként 15-20 centiméteres hóréteg fedi az utcákat, a viharos erejű szél pedig különböző méretű hótorlaszokat emel. A hó továbbra is zuhog, a munkagépek számára is kihívás a hatalmas mennyiségű csapadék eltávolítása. Az utak többnyire nehezen járhatók, bár a szél miatt vannak fekete szakaszok is. Sólyom Károly alpolgármestertől megtudtuk, hogy reggel kilenc órára nagyjából mindenhova eljutottak a munkagépek, de a szél hamar eltünteti munkájukat. A vonatok, buszok járnak, az intézmények megközelíthetők, de látványosan lelassult az élet.

Ítéleidő van Sümegen is. Rátosi Ferenc polgármester lapunknak elmondta, hogy járnak a városban a hótolók, de a szél rövid időn belül visszahordja az útra a finom porszerű havat. A helyiek közül többen telefonálnak emiatt, de az időjárás szinte lehetetlenné teszi a látványos és eredményes munkát. A polgármester nem tud elzárt településről.

Pápai hóhelyzet

Hétfő kora este óta folyamatosan szitál a hó Pápán és környékén. Mennyisége ugyan nem nagy, de az erős szél sok helyen felhalmozza. Részletek itt!


Hószünet az iskolában

Tanítási szünetet rendelt el az igazgató a Sümeg melletti Fekete István Általános Iskolában kedden. Részletekért kattintson ide! 

Havas, síkos utak Ajka környékén

Ajka és Devecser környékén az utak mind járhatóak - tájékoztatott tudósítónk kedd reggel. A 8-as főút hókásás, helyenként hóátfúvások vannak, de a folyamatos takarításnak köszönhetően járható. Kisebb kamion elakadások voltak, de azokon a területeken, ahol kapaszkodósáv van, így a forgalmat nem akadályozták. A mellékutak mindegyike járható, elzárt település nincs. Az utak helyenként havasak, síkosak, jegesek, óvatos közlekedés mellett járhatóak. A közútkezelő gépei folyamatosan dolgoznak, síkosság mentesítést végeznek főleg szóróanyaggal. Hajnalban -12 Celsius fok volt Ajkán. 

Sérülés nélkül megúszta

Megcsúszott és felborult a havas 8-as főúton egy, a megyeszékhelyről Várpalota irányába haladó kisteherautó hétfőn kora este. A sofőr szerencsére sérülés nélkül megúszta az esetet, és félpályás  útlezárásra  sem volt szükség, csupán a jármű elszállításakor alakult ki kisebb torlódás a főúton.



Kedden erős szél és havazás a megyében


A kedd sem ígér javulást az időjárás tekintetében, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében a hófúvás és a havazás mellett kedden is számítani lehet erős, óránként hetven kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre. További részletekért kattintson ide. 




Hétfői információnk

Délután lezárták a 82-es főútat

A 82-es úton kamionok csúsztak meg, ezért egy időre lezárták a teherforgalom elől az útszakasz egy részét, mert a a cseszneki szerpentinen a havas, csúszós úton elakadt kamionokat tűzoltók mentik - tudta meg a Napló munkatársa.

A személyautók folyamatosan haladnak - tájékoztatott a megyei főkapitányság sajtóreferense. Kómár Viktória elmondta, hogy a nehézgépjárművek mentésénél a tűzoltóság járművei segítetettek. Dudar-Nagyesztergár-Bakonyszentkirály közötti útszakasz a teherforgalom elől szintén le van zárva, de a személygépkocsik használhatják az utat.

Kómár Viktória arról tájékoztatta lapunkat délután fél 4 körül, hogy a személygépkocsik előtt teljesen megnyitották a 82-es főutat, a tehergépkocsik, pedig Dudar felé kerülhetik el az érintett szakaszt, de érdemes várakozniuk, ugyanis a jelenlegi információk szerint a tehergépjármű-forgalom számára is rövid időn belül megnyitják a 82-es utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!