Belföld

2012.04.17. 12:00

Halálra verte rokonát, 13 évet kapott

Jogerősen is tizenhárom évet kapott a somogyzsitfai gyilkos.

MTI

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a 13 éves börtönbüntetését, aki 2010 decemberében Somogyzsitfán olyan súlyosan bántalmazta egy távoli idős rokonát, hogy az belehalt sérüléseibe.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Kaposvári Törvényszék határozatát, és a 46 éves Császár Zoltánt jogerősen emberölés, továbbá kifosztás elkövetése miatt marasztalta el. Mellékbüntetésként pedig 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az elkövető rendszeresen találkozott áldozatával: többször együtt italozott a 65 éves férfival, és segített neki kerti gépeket szerelni. A vádlott 2010. december 29-én egy láncfűrész javításához korábban használt szerszámokért ment a férfi házába, ahol együtt poharaztak, éjfél előtt azonban összeszólalkoztak.

Császár Zoltán rátámadt rokonára: ököllel, láncfűrésszel ütlegelte, majd a bántalmazástól földre kerülő, magatehetetlen sértettet megtaposta, vagy a mellkasára térdelt. Ezután magához vette áldozata mobiltelefonját, két karóráját és sorsára hagyta őt.

A férfi holttestére másnap a szomszédja talált rá. A gyilkost két héttel később, Zala megyében fogták el a rendőrök és eljárást indítottak ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!