Belföld

2012.07.28. 14:32

Autóval menekülő pszichiátriai beteget fogtak el a rendőrök Gárdonyban

Gárdony - Autóval menekülő pszichiátriai beteget fogtak el a rendőrök szombaton Gárdonyban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a mentők a 30 éves férfi velencefürdői lakásához mentek, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállítsák gyógykezelésre. A férfi azonban bezárkózott a lakásba, ahol több rokona tartózkodott, s bántalmazta egyiküket, egy kilencéves gyereket, majd autóval elmenekült.

A mentők a rendőrség segítségét kérték. A férfi autójával Gárdonyban, egy bevásárlóközpont előtti lámpás kereszteződésnél állt a piros jelzésnél várakozó kocsisorban, amikor egy rendőr megpróbálta feltartóztatni. A beteg ellenállt, menekülni próbált, eközben az előtte álló gépkocsi hátuljának hajtott. A rendőr a további jogellenes cselekmények megelőzése érdekében beverte az autó szélvédőjét, majd a sofőrt kivették a kocsiból.

A férfit a mentők a székesfehérvári kórházba szállították, továbbá mintavételre előállították, annak megállapítására, hogy drogot vagy alkoholt fogyasztott-e.

A gárdonyi rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, hogy az eset során milyen bűncselekmények valósultak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!