Belföld

2012.07.08. 08:50

Várakozás a röszkei határátkelőnél, Tompa felé terelnek

Továbbra is három órát kell várakozni a a röszkei határátkelőnél a kilépéshez, ezért Tompa felé terelik a rendőrök az M5-ös autópálya forgalmát; vasárnap délelőtt már egyórás sor alakult ki a belépő oldalon is - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel..

MTI

Szenti Szabolcs elmondta: a rendőrség szakaszosan, szombaton este sötétedésig terelte a forgalmat Tompa irányába, ezzel együtt 25 ezer főt léptettek ki, csaknem 6 ezer külföldi és csupán 400 magyar járművel.     Röszkén ennek ellenére vasárnap reggelre sem csökkent a kocsisor, továbbra is 3 órás a várakozás a kilépő személyforgalomban, és egyórás a buszforgalomban. A Szerbiába belépő kocsisor visszatorlódik a magyar határig, így az átléptetés tovább nem gyorsítható. Ezért a rendőrség szakaszosan ismét letereli az M5-ös autópályáról a Magyarországról kilépni szándékozókat Tompa irányába.     Magyar állampolgároknak a gyorsabb átlépés érdekében a tiszaszigeti átkelőt javasolják, ami reggel 8 és este 6 óra között van nyitva.     
Vasárnap délelőtt a belépő forgalomban is egyórás várakozás  alakult ki - mondta a szóvivő. Hozzátette: a Szegedre vásárolni, illetve a határ menti településekre pihenni érkezők miatt torlódik a belépő forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!