Belföld

2012.08.14. 05:26

A pénztárcánk is felkészült az iskolakezdsére?

Veszprém – Az iskolások valószínűleg most még ritkán vagy egyáltalán nem, szüleik viszont egyre gyakrabban gondolnak az iskolakezdésre. A nagyobb áruházláncok mellett a kisebb papírboltok is akciókkal készülnek és várják a szülőket, több helyen utalványt is elfogadnak.

Halmos György

Eltérőek a tapasztalatok, van olyan általunk megkeresett bolt, ahol még csak az előrelátóbb szülők vásárolták meg a tanszereket, és az évnyitó időpontjához közeledve várják a rohamot. Találtunk olyan boltot is, ahol már elkezdődött a „nagybevásárlás”. Szakemberek szerint akár jelentős megtakarítás is elérhető, ha átnézzük az íróasztal fiókjait és felmérjük a megmaradt készleteket. Szintén spórolhat az, aki listát készít a vásárlás előtt, ráadásul ezzel könnyebbé teheti és gyorsíthatja a beszerzést. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az akciós készletek hamar kifogynak, nem érdemes mindent az utolsó pillantra hagyni.



Az általunk megkérdezett papírboltokban ceruzát 30-tól 260 forintos darabonkénti árért is lehet venni. A füzetek árai is igen széles skálán mozognak, függ a mérettől és attól, hogy van-e a borítóján divatos minta. Az A5-ös mintás füzet 110 forintért, egyszerűbbek 70-ért, spirálfüzet pedig 640 forintért is vásárolható. Tizenkét darabos vízfestéket 480-tól lehet már venni, de van, amelyikért jóval ezer forint felett kell fizetni.

Jelentős költség az iskolatáska, főleg, ha ergonomikus kiképzésű, ezek ára 13 ezer forintnál kezdődik akciósan. Tolltartókat, azok közül az egyszerűbbeket lehet felszerelve is venni, az árak minőségtől függően meghaladhatják az ötezer forintot is. Az általunk megkérdezett egyik papírbolt munkatársa elmondta: tapasztalataik szerint 10–20 ezer forintot fizetnek a szülők tanszerekért átlagosan. Szeptember 1-jétől a közoktatásban 1 millió 295 ezer 800 diák kezdi meg a tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!