Belföld

2016.11.04. 13:19

Behalt az OTP internetes felülete

Pénteken délután elérhetetlenné vált az OTP netbankja.

Klecska Ernő

Korábban figyelmeztető üzenet is volt az oldalon, ez mostanra eltűnt, belépni azonban továbbra sem lehet. Legutóbb pont egy hónapja, október 4-én állt le a netbank, a hibát másnap délutánra sikerült helyrehozni.

A leállás okáról az OTP egyelőre nem adott tájékoztatást. Az oldalon mindössze ez látható: Adathalászat - Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől.

A "részletek" feliratra kattintva azt közli a bank, hogy:

"Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak! Ahogy már számos alkalommal hangsúlyoztuk, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyfél adatokat vagy a szolgáltatás megerősítését.

Amennyiben tájékoztatásunk késve érte el Önt és adatait már megadta, kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velünk a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben!

Hitelintézetünk a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!