Belföld

2009.05.06. 10:52

A gyerekek mintegy 20 százaléka szegénységben él

Nyíregyháza - A becslések szerint a gyermekek mintegy 20 százaléka szegénységben él Magyarországon - mondta Darvas Ágnes, a téma szakértője a Legyen jobb a gyermekeknek! című konferencián szerdán Nyíregyházán.

Szausev Xénia

A három- vagy többgyermekes családokban ennél is rosszabb a helyzet, ott 30 százalékos a mutató - tette hozzá az egyetemi docens a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán tartott rendezvényen.
    
Hozzáfűzte: ha a segélyezetteket veszik alapul, akkor mintegy 100 ezer gyermekről van szó. Kitért az úgynevezett mélyszegénységre is, amelynek arányát 5-7 százalékosra becsülik. Mint mondta, jelenleg hat-hétszázezer ember tengődik igen nehéz körülmények között, s közöttük "szép számmal vannak gyermekek".
    
Darvas Ágnes kiemelte: a gyermekszegénység visszaszorítására nemzeti stratégiai program készült, amely 25 évre szólóan határozta meg a feladatokat, s 2007-ben cselekvési tervet is kidolgoztak, amelynek végrehajtása európai uniós forrásból kezdődött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!