Belföld

2009.03.10. 03:29

Gázfegyverbe?!

<b>Veszprém</b> - Az embereket nem győzi meg a statisztika, miszerint csökken a bűncselekmények száma hazánkban, inkább egy-egy rablás, gyilkosság által kiváltott félelem alapján ítélik meg a közbiztonságot.

Mátételki András

Veszprémben és környékén például a kézilabdasztár, Marian Cozma kivégzése miatt kezdtek el félni sokan, illetve félteni a gyerekeiket, hiszen a gyilkosság egy szórakozóhelyen történt, a tömeg szeme láttára. 

Erről beszélt a lapunk által megkérdezett fegyverboltos is, aki elmondta, a kézilabdás halála óta sokkal több gáz- és riasztófegyvert vásároltak nála, mint az előző hónapokban. 

Négy éve már, hogy ehhez az önvédelmi fegyverhez nem kell a hatóságtól engedélyt kérni, ha otthon tartjuk. Ám ha valaki magával viszi az utcára, ahhoz már viselési engedély szükséges. 

Hiszen ezek a fegyverek sem teljesen ártalmatlanok: másfél méterről kilövik az ember szemét. Az éles önvédelmi fegyverhez az engedélyt csak indokolt esetben kaphatják meg a kérelmezők. Tavaly 238317 engedélyezett fegyver volt az országban, ezeknek a 61,5 százalékát sportvadászok használták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!