Belföld

2012.08.14. 17:32

Jól jön(ne) a támogatás tanévkezdéskor

Megyei körkép - Tanévkezdés előtt többen igényelnek támogatást, a rászorulókat segítik az önkormányzatok.

Munkatársainktól

A veszprémiek rendkívüli gyermekvédelmi támogatást igényelhetnek évente négyszer az önkormányzattól, abban az esetben, ha nem kapnak más támogatást, fogalmazott Székelyhidi Noémi, a veszprémi polgármesteri hivatal szociálpolitikai és egészségügyi iroda szociálpolitikai csoportjának vezetője.

Mint minden támogatás, ez is jövedelemfüggő. A tapasztalatok szerint  nyár végén, iskolakezdés előtt érezhetően több az igénylő, mint például májusban. A rászorultaknak érdemes minél előbb benyújtani kérelmüket, hogy pénzhez jussanak, hiszen az ügyintézés is időt vesz igénybe.

Császár László tapolcai polgármester elmondta, a cafeteriarendszer nyújt lehetőséget a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek az iskoláztatással összefüggő támogatásra. Legalábbis aki ezt a lehetőséget választja. Tapolcán segélyezés rászorultsági alapon nincs.
 


Rátosi Ferenctől, Sümeg polgármesterétől megtudtuk, van beiskolázási segély, amelyet rászorultsági alapon lehet igénybe venni. Sajnos, elég sok a nehéz helyzetben lévő család, tavaly mintegy hatvanan vették igénybe ezt a pénzbeni támogatást Sümegen.

Devecserben eddig sem kaptak külön ilyen támogatást az iskolába indulók és idén sem kapnak, csakis a  törvényi előírásoknak megfelelően. Toldi Tamás polgármester elmondása szerint beiskolázási időszakban többen kérnek szociális segélyt az önkormányzattól, és megfelelő indoklás esetén azt meg is kaphatják a szülők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!