Belföld

2009.08.18. 02:29

Kevés pénzből is jót - Megfelelő-e a felújított panelházak hőszigetelése

Megyei körkép - A közbeszerzési eljárás kiírásánál a panelprogramban nyertes társasházaknak ügyelnie kell arra, hogy a beépített szigetelőanyag megfeleljen a szabványos minőségi előírásoknak.

Szabó Péter Dániel

A közelmúltban felújított miskolci panelépület homlokzatát fedő szigetelőanyag is közrejátszott a lángok gyors terjedésében a szombaton este történt tragikus tűzesetnél, amely két ember halálát okozta. 

Mindezt a miskolci tűzoltóság szóvivője nyilatkozta, s mondatai az évek óta sikeres panelprogram tekintetében több mint elgondolkodtatóak. 

Ki garantálja a beépített anyagok minőségét? Hogyan lehet megelőzni a miskolcihoz hasonló baleseteket? A közbeszerzési törvény változása ugyan nagyobb szabadságot ad a panelprogramban nyertes társasházaknak, hiszen ők dönthetnek arról, melyik kivitelezőt választják, ám a szakemberek szerint nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legjobb, s nem mellesleg a legbiztonságosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!