Belföld

2009.07.24. 13:40

Külügyminisztérium: nincs magyar áldozata a horvát vonatszerencsétlenségnek

Budapest - Az elsődleges adatok szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a pénteki horvátországi vonatszerencsétlenségnek - mondta Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő az MTI-nek.

MTI

Az eddigi információk szerint a hat áldozat és a 30-40 sebesült között nincs magyar állampolgár. A Külügyminisztérium folyamatosan kapcsolatban van a spliti kihelyezett konzulon keresztül a horvát hatóságokkal, illetve a többi diplomáciai képviselettel is - mondta a szóvivő.

A Zágrábból Splitbe tartó személyvonat a célállomástól harminc kilométerre siklott ki pénteken. A Rudin település mellett történt szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. Horvát hírportálokon az olvasható, hogy a teljes szerelvény kisiklott. Egyes információk szerint a vonaton csaknem kilencvenen utaztak, közöttük külföldi turisták is. A HTV televízió úgy tudja, 110-en váltottak rá jegyet.

A baleset miatt ezen a vonalon leállították a vasúti forgalmat, buszokkal szállítják az utasokat.

A Rudinnal szomszédos Kastela város polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanezen a helyen 1966-ban is történt egy vasúti szerencsétlenség, akkor 33-an haltak meg. Véleménye szerint meg kell tiltani a forgalmat ezen az vasútvonalon, mivel az nem felel meg a közlekedésbiztonsági követelményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!