Belföld

2010.06.14. 16:46

MSZP: egyenes választ kell adni arra, hogy mi lesz a családi pótlékkal!

Budapest - Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy a parlamentben nem kaptak egyenes választ arra a kérdésükre, hogy a gyermekek adórendszeren keresztüli támogatása csak a foglalkoztatott szülőhöz fog eljutni vagy a munkanélküli szülő is megkapja azt.

MTI

Szűcs Erika szocialista országgyűlési képviselő, korábbi szociális miniszter az MTI-vel hétfőn ezt annak kapcsán közölte, hogy Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár egy azonnali kérdésre adott válaszában hétfőn azt mondta: "mindenki meg fogja kapni a családi pótlékot, aki megérdemli".

Azt még inkább elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szülő érdemei határozzák meg, hogy egy gyermek kap-e támogatást vagy sem. Ez a szociális biztonság durva megtámadása - vélekedett.

Szűcs Erika úgy látja: Soltész Miklós mondata igencsak árulkodó a jelenlegi kormány felkészültségéről és arról, hogyan képzeli el a társadalom jövőjét.

A szocialista politikus hétfőn az azonnali kérdések órájában kérdezte az államtitkárt arról, hogy minden gyermek számíthat-e az állam támogatására, attól függetlenül, hogy a szülei dolgoznak-e?

Soltész Miklós erre válaszolva természetesnek nevezte, hogy megkapják a családi pótlékot azok a családok, amelyek megérdemlik. Aki azonban nem járatja iskolába a gyermekét, attól megvonja az állam az iskoláztatási támogatást, és máshogy kapja meg azt - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!