Belföld

2009.08.26. 14:22

Nézőpont Intézet: jelentősen csökkent a Jobbik népszerűsége

Budapest - Június óta kimutathatóan csökkent a Jobbik támogatóinak tábora a Nézőpont Intézet által a múlt héten, ezer ember telefonos megkérdezésével készített kutatásának eredménye szerint. A Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő közvélemény-kutatás összegzését a lap szerdán juttatta el az MTI-hez.

MTI

A júniusi európai parlamenti választás után a teljes népesség körében még 9 százalékot mértek, a nyár végére azonban 5 százalékra csökkent a radikális párt híveinek aránya. Ugyancsak figyelemre méltó tény, hogy az MSZP támogatottsága tartósan tíz százalék alá csökkent: augusztusban százból nyolcan szimpatizáltak a kormánypárttal - írják az összegzésben.
    
Az adatsor szerint száz megkérdezett közül a Fideszre 37-en, az MSZP-re 8-an, a Jobbikra 5-en szavaznának, az SZDSZ, az MDF és a Lehet Más a Politika egy-egy százalékos támogatottsággal számolhat.
    
Százból 56-an látták elképzelhetőnek, hogy korábbi ígéretei ellenére Bajnai Gordon elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget, 34 százalék van ezzel ellentétes véleményen, míg minden tizedik megkérdezett hárította el a kérdést vagy volt határozatlan.
    
Egy hónap alatt 52-ről 58 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint a kormányfő nem alkalmas a válságkezelő miniszterelnöki szerepre, miközben az előző havi 29 helyett 26 százalék látta őt alkalmasnak erre a feladatra. (A korábbi 19-ről 16 százalékra csökkent a nem válaszolók vagy határozatlanok aránya.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!