Belföld

2006.06.16. 22:00

Pápa, a játék fõvárosa

<b>Vidám felvonulással megnyílt a háromnapos fesztivál - Ma vásár és Kaláka </b>

Mórocz Zsolt

A 16. pápai Nemzetkö- zi Játékfesztivál ünnepélyes megnyitóján a város nevében dr. Kovács Zoltán polgármester köszöntötte az érdeklõdõket, miután gyermek néptáncosok, vidám mesék és mazsorett-táncosok felforrósították a hangulatot.
A Fõ téri ceremónia után Pápa Város Fúvószenekara, a megnyitón részt vevõ táncosok és a Pántlika népzenei együttes közremûködésével kezdetét vette a hagyományos fesztiválmenet. A Várkertbe tartó díszfelvonulás célja ezúttal a gyermekek újabb belvárosi fellegvárának, az új várkerti játszótérnek a felavatása is volt.


Az este jó hangulatáról a Fõ téri színpadon egykori megasztárosok, a fesztiválsátorban a JMK Hangszínstúdió- ja, majd a Jump Rock Band és a Romailo együttes gondoskodott.
A mai, szombati nap további izgalmakat tartogat az idelátogatók számára, hiszen a kézmûves-bemutatók és vásárok, és az egész napos játékváros mellett hobbimotorok kiállítása, fúvós- és mazsorettparádé, a Kaláka együttes koncertje, dixieland- és musicalprogram is várja a szórakozni vágyókat. A háromnapos programok fõ helyszínei a Fõ tér, a fesztiválsátor, a Várkert, a városi sportcsarnok, a JMK elõadóterme, a Piac tér és a várkerti zenepavilon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!